Over ons

FreelanceUitvaartleider.nl is een initiatief van Bram van der Laan, oprichter van Ferentes ‘Uw partner in Stijl’. Bij Ferentes zien wij een groeiende vraag van uitvaartondernemers naar ondersteuning op momenten van drukte of afwezigheid. Zij zijn op zoek naar een uitvaartbegeleider die uitvaarten voor hen kan uitvoeren of kan waarnemen. Ferentes richt zich op het leveren van assisterende dienstverlening als dragers, gastvrouwen, voorlopers en cateringmedewerkers. 
 
In 2014 startte het online initiatief www.freelanceuitvaartleider.nl. Dat begon als een online platform waarop uitvaartondernemers/leiders met elkaar in contact kunnen komen. Freelancers boden zichzelf aan om ondersteunende diensten uit te voeren voor uitvaartondernemers. De nieuwe contacten en samenwerkingen die uit de website volgden verschilden per freelancer; sommigen hebben nooit een reactie gehad, anderen hebben er een aantal tot tientallen opdrachten uit gegenereerd.  Vanuit de gebruikende ondernemers kwam er een vraag naar een actievere rol van Freelance Uitvaartleider BV. 
 
Eind 2015 startte Freelance Uitvaartleider BV daarom met het leveren van uitvaartleiders. Al voordat de website met het veranderde concept online stond waren er een aantal opdrachtgevers die zorgden voor een goede start.
 
De insteek van Freelance Uitvaartleider BV is om het bedrijfsmatige probleem van bezettingsdruk voor uitvaartondernemers op te lossen maar hierbij niet uit het oog te verliezen dat het wel om een uitvaart gaat. Persoonlijke en betrokken hulp aan nabestaanden staat op de eerste plaats.